zondag 23 april 2017

Loungeset, hoekbank of 3-zitsbank?

Voor welke wicker loungeset opstelling kies je als je je tuin terras gaat aankleden. Vaak heb je daar al over nagedacht bij de aanleg van het terras of de vlonder in de tuin of onder de overkapping. Met hoeveel mensen willen we er kunnen zitten en loungen? En hoe benutten we het terras optimaal, rekening houdend met bijvoorbeeld de zichtlijnen. Vaak wordt de overkapping achter in de tuin geplaatst of aan de zijkant van het huis vast gemaakt. Als de overkapping achter in de tuin staat, is het mooi om vanuit het huis naar een mooie loungeset te kijken. Als de overkapping naast het huis zit, dan wil je niet dat de lounge bank het zicht blokkeert en kies je voor een open hoek opstelling, eventueel zonder stoelen. 

 Bij deze ruime terras overkapping is gekozen voor een hoekbank opstelling van 3 x 2.30 type Arbrini rondwicker grijs, met losse stoel en tafel. Deze overkapping is ruim genoeg om naast deze kunststof wicker lounge-set om te loungen, ook nog een tafel met stoelen te plaatsen voor het buiten eten in de tuin.Door een overkapping in je tuin te plaatsen verleng je het buiten seizoen in het voor en najaar aanzienlijk, zeker als je er ook nog voor kiest om verwarming d.m.v. heaters, aan te leggen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen deze hoekbank groter te maken, of in spiegelbeeld dezelfde set aan de andere kant te plaatsen.
 Op het terras hieronder is gekozen voor een 3-zitsbank type loungeset Lungo, rondwicker grijs kunststof set,  met 2 losse fauteuils en een tafel met glasplaat, zodat je de hoek niet afsluit maar van het zicht kan blijven genieten. Het voordeel van minimaal een 3-zitsbank te nemen in de tuin is dat je er toch languit op kan liggen. De losse fauteuils zijn ideaal voor mensen die graag wat actiever zitten, bijvoorbeeld als je een boek wilt lezen buiten of in gesprek bent met iemand. Standaard zit bij deze set een 2 meter lange tafel, maar hier is voor een kleinere variant gekozen zodat er nog ruimte om de tafel heen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten